12 mázsa sudár ponty érkezett a Rábába

A lassan levonuló, hirtelen áradás után október 10-én, csütörtökön összesen 1200 kilogramm balatoni sudár ponty érkezett a Rába folyó ikervári, körmendi, magyarlaki,és alsószölnöki duzzasztott szakaszára, valamint az ikervári erőműcsatornába.


A halszállítmány a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. fonyódi telephelyéről érkezett. A pikkelyes és hosszúkás, „nyurgás” balatoni sudár ponty önálló tájfajta melynek fajtatulajdonosa és fenntartója a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének lehetőségeit figyelembe véve október-november folyamán további haltelepítések várhatóak, a szövetség saját forrásából, illetve MOHOSZ támogatás igénybe vétele mellett. A pontyhorgász-igények kielégítése mellett remélhetően ősszel keszeg és ragadozó fajok beszerzésére is sor kerül, igaz, az idei évben a ragadozó-telepítések tekintetében (1505 kg csuka és 830 kg süllő) jól indult az év.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége felhívja a T. Horgásztársak figyelmét:

  • a jogszabályban és a horgászrendben foglalt alsó (min. 30 cm) és felső (max. 50 cm) méretkorlátozás, valamint a heti (6 db nemes hal) és napi (2 db ponty) darabkorlátozás betartására, mely előírások különböznek az Országos Horgászrendtől!
  • a fogási napló jogszabályban előírtaknak megfelelően történő, pontos és korrekt vezetésére, különös tekintettel a kifogott és megtartott hal súlyára, mivel a halőrök ellenőrzik azt, a jelentős eltérés pedig szankciót von maga után.

Forrás & fotók: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek